Edu Class.

Timpul frumos de afara, ii mobilizeaza pe oameni sa iasa mai mult din casa, si sa fie mai activi. O prietena mi-a povestit cum baietelul ei, care este clasa intai, a venit de la scoala foarte incantat, dupa ce doamna invatatoare a adus la una dintre ore, cateva jucarii mai speciale, spune el. Este vorba despre niste jucarii din lemn, destul de vechi, si fiind frumos afara, toata clasa a iesit la joaca, chiar in curtea scolii.
Doamna invatatoare a venit cu acesta idee, pentru a le arata si elevilor sai, mai multe jucarii clasice, cu care au crescut multe generatii. Chiar si parintii acestora, trebuie sa fi avut, macar o jucarie din lemn. Doamna Stan, a vrut sa le arate copiilor, ca nu toate jucariile care sunt frumoase si interesante: au telecomanda, luminite sau necesita baterii, pentru a functiona si ca in urma cu ceva timp existau doar astfel de jucarii simple, din lemn. Copiii ieseau afara la joaca, in gradina, in fata blocului, in parc, fiecare isi lua cu el jucaria preferata, poate chiar unica jucarie, si nu stateau in casa toata ziua, sa se joace intre ei, pe internet, cum obisnuiesc astazi majoritatea dintre ei.
Cu toate ca astazi, copiii sunt mai interesati de jucariile care necesita baterii pentru a functiona, care au o telecomanda, sau de ce nu, care se conecteaza la smartphone sau orice obiect “smart”, acestia sunt atrasi totusi si de lucrurile simple, deoarece vad ca ele sunt frumoase. Copiii sunt bucurosi si curiosi sa afle mai multe.
Vazand cat de incantat a fost Razvan de jucariile pe care le-a vazut la scoala, la doamna invatatoare, Laura, chiar a cautat sa ii cumpere acestuia, doua, trei jucarii din lemn. Si nu a fost deloc usor.
Untitled“Cred ca am cautat o ora pe internet, pana am gasit undeva pe un site Educlass, mai multe jucarii din lemn. Chiar nu ma asteptam sa mai gasesc asa ceva, acum vad o gramada de jucarii inteligente, care se conecteaza la smartphone, tableta, nu mai sunt ca cele cu care am crescut noi.
I-am luat un set de trenulete din lemn, niste locomotive frumos colorate, o masinuta si cateva semne de circulatie. Sa vezi ce incantat a fost de ele, un weekend intreg, a uitat de calculator si telefon, a iesit afara in gradina, sa se joace.Daca stiam ca o sa fie atat de bucuros, ii aratam chiar eu, jucariile simple, cu care am crescut noi si parintii nostri. Pana la urma tot noi, am uitat sa le aratam si aceste jucarii clasice, simple, si le-am aratat doar ce este nou…” – mi-a spus Laura.
Mi-am amintit de ce casuta frumoasa pentru papusi aveam, si de mobilierul din lemn. Cum am avut chiar si la gradinita astfel de jucarii.

Advertisement

About Cristi M.

About me ? Nothing special. If you want to find something please visit my blog.
This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.