Comenzi.

Iesind la o cafea intre job si alte treburi, m-am intalnit cu o prietena, Livia, care mi-a povestit prin ce chin a trecut ea si iubitul ei, weekendul trecut.Desi afara sunt 25 de grade, aproape 30, iubitului ei, i s-a facut pofta de o ciorba de burta, dupa ce a citit pe un forum, cum sotia unuia dintre membrii ce posteaza pe acolo, tocmai i-a pregatit acestuia, minunata ciorba de burta.
Si ce sa ii fac ? ii este pofta de ciorba de burta, am zis ca ii fac ciorba de burta, dupa ce s-a rugat o ora de mine, si a promis ca face el restul treburilor din casa. Sincer si mie imi este pofta, chiar daca este cam cald acum, pentru o astfel de ciorba.Eu prefer ciorba de burta iarna. Fiind sambata, si ora 16, nu prea aveam multe locuri, unde puteam sa facem cumparaturile. Totusi ne-am imbracat, fiind inca in pijamale :))) am dormit pana tarziu, am luat masina, si am plecat sa facem cumparaturile, sa luam tot ce ne trebuie.
Dupa inca doua ore pierdute pe drum, si la hypermarket, am ajuns acasa.
Sincera sa fiu, nu sunt o experta in bucatarie, si nu prea stiu cum se prepara ciorba de burta. Si asa am stat sa fierb 5-6 ore la ea, neavand o oala sub presiune, de nevoie, a trebuit sa suport si mirosul, toate astea la 25-30 de grade, de groaza, horror, a spus Livia.
Cum nu sunt deloc o experta in bucatarie si Andrei, este si el total strain in tainele bucatariei, am sunat-o si pe mama, sa o intreb cum se face ciorba, cat o fierbe, ce ingredient secret mai adauga. Si prima data, ma intreaba de cati litri este oala sub presiune, pe care o folosesc. Ei bine i-am spus ca nu am o oala sub presiune, si ca este o oala normala de 5 litri. De aici a inceput circul la telefon. “ Draga mea, Livia, pai tu te apuci, sa faci ciorba de burta fara sa ai o oala sub presiune ? ca stai sa fierbi 5 ore la ea, si pe caldura asta ? Cu o oala sub presiune, termini de facut ciorba, in cel mult 2 ore. “
Ei bine la ora 23, era gata si ciorba noastra, si am putut sa mancam linistiti.Eu am pierdut 2 seriale, si Andrei a pierdut un meci de fotbal, ceva, spune Livia. Cand puteam sa am si eu o oala sub presiune, si totul era gata pana la ora 20, apucam sa ma uit la seriale, Andrei ar fi vazut meciul, si nici nu trebuia sa stam 6 ore, sa pazim o oala. Sa ne fie invatatura de minte.
Dupa intamplarea asta, Andrei s-a gandit sa fie atent cu mine, asa ca mi-a cumparat o oala sub presiune. Am sa o folosesc sa gatesc mai repede diverse mancaruri, dar sa o creada el, ca pana de Craciun, ii mai fac eu ciorba de burta, si imi pierd toata sambata, stand pana la ora 23 in bucatarie. Bine, ca data viitoare am sa stau, “doar” pana la ora 20, doar am oala sub presiune acum. 🙂

Advertisement

About Cristi M.

About me ? Nothing special. If you want to find something please visit my blog.
This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.