Alegem cartușe pentru imprimantă originale sau compatibile?

cartuse-pentru-imprimantaCând decideți ce fel de cartuș pentru imprimantă să procurați, trebuie să țineți cont de doi factori deopotrivă importanți: prețul și calitatea. Primul lucru, care vă va atrage atenția atunci când faceți o mică cercetare de piață este diferenţa de preț dintre cartușele originale și cele compatibile reîncărcabile. Cartuşele compatibile sunt cu până la 70% mai ieftine decât cele originale.
Există nenumărate companii care produc şi comercializează cartuşe compatibile: Brother, Canon, Epson, HP, Lexmark, Samsung, Xerox. Producătorii vă pun la dispoziţie o gamă largă de produse, dar înainte de a face alegerea finală trebuie să ţineți cont şi de cel de-al doilea factor – calitatea.
Dacă este vorba de cartuşele originale: acestea, cu siguranță, nu vor bloca capetele de imprimare și nu vor lăsa urme pe foaie, în comparaţie cu produsele compatibile. Cartuşul original este soluţia ideală dacă imprimați documente oficiale sau foi care trebuie să arate impecabil. Totuși cartuşele compatibile, pentru utilizatorul mediu, care nu este atât de pretențios, ar reprezenta soluția optimă. Când faceți o asemenea achiziție, ar trebui să fiți atenți și la informaţiile oferite de către vânzători, care sunt destul de sugestive, pentru că spun multe despre starea acestui produs compatibil.
Unele magazine online, cum ar fi TonerWorld.ro, vin în ajutorul consumatorilor oferindu-le o platformă online, unde clienții pot atât să achiziţioneze rapid produsele ce îi interesează, cât și să primească informaţii utile despre produse, informații care îi vor ajuta să facă alegere corectă:
• numele producătorului şi date exacte despre brand;
• capacitatea de imprimare: măsurată fie în ml, fie în număr de pagini ce pot fi tipărite;
• data expirării, în cazul cartuşelor de imprimante inkjet (acest tip de cartuş se poate usca în timp).
Decizia de a opta pentru cartuşe originale sau compatibile rămâne la discreţia fiecăruia, totul depinzând de scopuri și resurse; important este să alegeți cartușul care să satisfacă întocmai necesitățile personale sau ale companiei.

Advertisement

About Cristi M.

About me ? Nothing special. If you want to find something please visit my blog.
This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.