Piata locurilor de munca in Romania.

UntitledMa confrunt destul de des cu conversatii in care subiectul e unul destul de plictisitor: piata locurilor de munca. Gama de joburi din Romania nu e tocmai cea mai vasta, iar pe site-urile de profil mereu gasesti aceleasi posturi reactualizate periodic.
Personal cand am inceput sa-mi caut de munca a fost un chin. Nu reuseam sa-mi gasesc ceva sa-mi placa si sa mai fie si bine platit. Am inceput sa fac diverse cursuri de calificare si am inclinat spre o cariera in hr.
Mereu am fost o tipicara, mi-a placut hartogaria si sa am un job de birou. Domeniul resurselor umane parea a fi alegerea perfecta pentru felul meu de-a fi. Cu timpul m-am dezvoltat si am decis ca ar fi timpul sa trec la un alt nivel. De ce sa recrutez pentru o companie, intr-un departament modest cand imi puteam infiinta singura propria-mi firma si puteam castiga mult mai mult fara a depune vreun efort considerabil?
Mi-am format o baza de clienti am reusit sa-mi deschid o firma specializata in recrutare. Mi-am gasit o echipa de oameni la fel de tipicari ca mine si impreuna reusim sa cladim structuri si vise. Oferim calitate angajatorilor si conditii de munca celor care chiar isi doresc asta. Am decis sa-mi promovez joburile pe aptjob, un site de profil mai putin cunoscut, dar cu potential. Tot acolo mi-am gasit si eu primul job, tot de acolo imi doream sa angajez. Stiam foarte bine cat de greu imi fusese mie si doream ca si ceilalti sa aiba o sansa, sa poata primi ce-am primit eu: speranta unui viitor mai bun.
Sigur, muncesc, dar fac ceea ce-mi place. Pentru mine cariera e unul dintre pilonii de sustinere a ceea ce sunt si asta e cel mai important. Am plecat de pe tusa si am reusit s-ajung atacant. Mi-am cladit vise si un viitor muncind si chiar daca nu a fost usor aptjob a fost un factor important pentru care nu m-am demoralizat. Am aplicat la joburi, am mers la interviuri si asa am reusit sa ma dezvolt pe mine ca angajat, sa-mi dezvolt skillurile manageriale si sa progresez intr-un ritm alert. Acum sunt de cealalta parte a baricadei si ma aflu in postura de angajator, iar cei de pe site imi ofera cele mai bune solutii atunci cand caut persoane dedicate muncii pe care vor sa o faca. Poate ca inca mai exista speranta unui viitor mai bun si poate ca inca visele prind viata.

Advertisement

About Cristi M.

About me ? Nothing special. If you want to find something please visit my blog.
This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.