Ce legatură are web designul cu creșterea conversiei.

DDDDDD
Rata de conversie a unui website este raportul dintre cei care intră pe site-ul tău și cei care rămân și decid să îți devină clienți. Deși nu există o rețetă de aur care să poată fi aplicată pentru orice tip de afacere, există câteva tipare pe care le poți aplica pentru ca site-ul tău să îți aducă mai mulți clienți, și deci să impulsionezi creșterea conversiei.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci, este evident să ai un site de prezentare. În felul acesta oamenii vor putea să afle, în primă instanță care sunt serviciile pe care le oferi și cu ce îi poți ajuta.
Nimic însă nu este perfect, cel puțin nu de la început, drept pentru care trebuie să investești ceva timp în a urmări acțiunile pe care le fac vizitatorii tăi în site, pentru a vedea ce pagini acceseaza cel mai des, unde aleg sa rămână mai mult timp, și mai ales, unde aleg să iasă din site-ul tău. Cu un ajutor simplu de înțeles de la Google Analytics, de exemplu, vei putea să vezi exact în ce pagini stau vizitatorii tăi cel mai mult și de unde aleg să plece. Acolo este problema ta, de cele mai multe ori, iar pentru a remedia acest lucru va trebui să faci câteva modificări de web design. Nu te neliniști, însă, nu va trebui să faci vreo operațiune foarte complicată.
Pentru a ajunge la creșterea conversiei, va trebui să analizezi și să identifici potențialele motive pentru care vizitatorii tăi pleacă, și nu mai ajung să-ți fie clienți. Problemele pot fi legate de absolut orice ține de website-ul tău – de la cuvintele cheie și descrierile produselor sau serviciilor, până la așezarea în pagină, culorile folosite ori viteza de încărcare a anumitor pagini cu mult conținut. Dacă activezi într-un domeniu de mare popularitate sau utilitate, atunci site-ul tău va trebui optimizat pentru toate dispozitivele, inclusiv cele mobile cu ecran mai mic decât un desktop.
Dacă ai reușit să identifici problemele, deja ești mai aproape de creșterea conversiei, pentru că vei putea să remediezi tot ce este în neregulă cu site-ul tău. Există și situații nefericite în care întreg site-ul este neprofitabil, și greu de redresat, drept pentru care ar trebui să iei în considerare fie refacerea lui completă, fie construirea altui site.
Există și probleme pe care nu le vei putea sesiza de la început, în special dacă nu ai un minim de cunoștințe de web design, iar pe acestea, de cele mai multe ori, le vor observa profesioniștii. Pentru a putea înțelege dacă este ceva în neregulă cu site-ul firmei tale poți apela și la feed-back-ul utilizatorilor. Aceștia îți vor putea spune sincer ce anume nu le place la site-ul tău, și dacă este ceva ce poți modifica în bine.
În definitiv, trebuie să înțelegi un lucru: deși site-ul este al tău, este creat pentru utilizatorii tăi, în primul rând. Dacă aceștia sunt multumiți, ei îți vor deveni clienți, dacă experiența lor în spațiul tău online nu este una pozitivă, atunci te vor da uitării. Pentru creșterea conversiei, trebuie să fii atent, în special la comportamentul oamenilor în mediul online. Imaginile pe care le folosești, mesajul și cuvintele pe care le utilizezi, poziția butoanelor de acțiune și întregul design al site-ului fac, de cele mai multe ori, diferența între un site de succes și unul mediocru. Însa doar cele care vând, sunt de succes. Înțelege comportamentul vizitatorilor tăi și îmbunătățește-le experiența în site, iar ei vor aprecia acest lucru devenind mai mult decât simpli vizitatori.

About Cristi M.

About me ? Nothing special. If you want to find something please visit my blog.
This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

1 Response to Ce legatură are web designul cu creșterea conversiei.

  1. Sorry but I understand better enlisch or spanisch.
    Happy bloging nevertheless. –
    bon journo. Saludos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.