Etichetele adezive sunt moderne, practice și ușor de folosit.

Rigorile impuse atât de către legislația internă, dar și de cea europeană s-a materializat cu succes în privința unei informări corecte a consumatorilor. Competitia acerba din principalele industrii autohtone (alimentară, aeronautică, electronică, IT, telefonie) a avut un singur scop, acela de a răspunde cu maxima strictețe nevoilor si exigentilor potentialilor cumparatori.

Asigurarea standardelor de calitate a produselor este o condiție obligatorie pentru a deține un loc fruntaș pe piață, alături de furnizarea datelor precise privitoare la acestea. De aceea, producătorii, dar și comercianții autorizați, au la dispoziție o pârghie importanta, moderna, practică și la costuri destul de reduse: etichetele adezive.

Aceste etichete adezive se pot folosi cu maximă usurință, fie la aparatele de tip marcator de preț, la imprimante sau chiar pentru scris de mână. Aderente, ele se lipsesc foarte bine pe multiple suprafețe, fie că vorbim de hârtie, sticlă, plastic, carton, cu o textura mai fină sau abrazivă.

Procesul de etichetare- modele de etichete  adezive cel mai des folosite

Diversitatea și ascensiunea treptată domeniilor de afaceri a condus, inevitabil, la adaptarea procesului de etichetare la specificul fiecărei activități industrializate.

În general, etichetele adezive sunt cu destinație multiplă, care poate varia de la simpla înscriere a prețului unui produs și până la descrierea concisă sau deraliată a acestuia.

Având în vedere varietatea de solicitări, activitatea producatorilor de etichete adezive are în vizor realizarea unor etichete care sa indice, cu exactitate, compoziția produsului și care sa aibă inscripționat codul de bare, potrivit dispozitiilor legale in vigoare.

Asamblarea etichetelor pentru produse se poate face fără o mare ”inginerie” tehnică, prin lipirea a două formate, obținându-se, apoi, formate mai mici.

O altă categorie de etichete adezive sunt cele de traducere, care se folosesc în momentul punerii în vânzare a unui produs din import ce vine însoțit de înscrisul original.

Etichete speciale cu multiple întrebuințări

La fel de utilizate, în special în industria alimentară sunt etichetele autocolante și cele cu cod de bare. Cele două tipuri sunt complementare, recurgerea la sistemul electronic de codare asigurând un control sporit al gestiunii mărfii.

Datorită proprietăților puternic adezive, aplicarea acestora se realizeaza într-un timp foarte scurt. Rolul primordial pe care îl au este de a da o față comercială produsului, de a fi un permanent instrument de captare a atenției clienților interesați și de a le oferi informații prețioase referitoare la natura, proveniența și elementele care alcătuiesc bunul respectiv.

Dimensiunile etichetelor autoadezive pot fi A4 sau 70×37 în funcție de ce dimensiuni se cer de către client în acord cu specificațiile sale. Se pot printa digital în orice tiraj, orice pereche de dimensiuni ce încap în coala de tipărit 32 x 45 cm.

Spatele autocolantului pe care se printează etichetele are striații paralele ce ușurează desprinderea hârtiei de protejare a substanței de lipire și ajută la o aplicare mai sigură și mai productivă a etichetelor.

Majoritatea etichetelor adezive sunt colorate și au formă o rectangulară sau pătrată ori rotunde însă se pot folosi ștanțe de diferite forme și produce etichete cu suprafețe atipice. Tot în aceeași categorie de mai puțin obișnuit intră și etichetele transparente, pe folie, printate pe media Xerox.

Cerințele tot mai volatile ale clienților i-au îndemnat pe marii producători din Romania să creeze o serie de etichete speciale, cu multiple întrebuințări. Cele mai căutate și mai cunoscute modele sunt etichetele industriale, removabile, cele cu sigiliu, magnetice, reflectorizante si cele fotoluminiscente.

About Cristi M.

About me ? Nothing special. If you want to find something please visit my blog.
This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.