SSL versus TSL. Care e diferența?

SSL – scut de protecție a informației. SSL (Secure Sockets Layer) este o tehnologie standard de securitate în stabilirea unei legături codificate între un server și un client. De exemplu, un server web relaționează cu un browser, iar un server de poștă – cu un client de poștă electronică. Mai exact, SSL este un protocol de securitate care descrie modalitatea de utilizare a algoritmilor. În acest caz, protocolul SSL determină variabilele de criptare atât pentru legătură, cât și pentru datele transmise. Astfel, Dumneavoastră protejați propria informație și cea a clienților Dumneavoastră. Ca o remarcă, adresele web securizate prin intermediul protocolului SSL încep cu https, ci nu cu http.
Domeniul de aplicare a protocolului SSL. SSL permite transmiterea sigură a informațiilor vulnerabile, cum ar fi numerele cardurilor de credit, numerele de securitate socială și datele de conectare. În absența certificatului SSL, datele trimise în text simplu între browsere și serverele web, riscă să devină pradă hakerilor. Dacă un atacator este capabil să intercepteze toate datele trimise între un browser și un server web, acesta poate vedea și utiliza aceste informații.
Conform opiniei utilizatorilor, SSL oferă un grad mai mare de confidențialitate și de protecție, decât o conexiune web criptată. Prin urmare, majoritatea vizitatorilor ai site-urilor oferă mai multă încredere de a împărtăși informații personale atunci când știu că folosesc o conexiune SSL.
Toate browserele au capacitatea de a interacționa cu serverele Web securizate  prin intermediul protocolului SSL. Cu toate acestea, browser-ul și serverul au nevoie de valabilitatea certificatelor SSL pentru a avea acces la conexiunile securizate.

Diferența între SSL și TLS.Termenii SSL și TLS sunt folosiți adesea în mod interdependent , fiind condiționate reciproc. De fapt, unul este predecesorul celuilalt. Protocolul SSL a fost întotdeauna folosit pentru a cripta și securiza transmisia datelor. De fiecare dată când o versiune nouă și mai sigură se lansează, numai numărul de versiune se modifică. De exemplu, există protocolul SSLv2.0. Cu timpul, el se actualizează și creează versiunea SSLv3.0.  Pentru a nu genera utilizatorilor situații confuze  între versiunile aceluiași protocol SSL, autorii au decis să redenumească a patra versiune  în TLSv1.0. Cea mai recentă se dovedește a fi TLSv1.2. .
Verificarea folosirii SSL în paginile web. Pentru a verifica dacă o pagină sau alta utilizează protocolul SSL nu există o tehnică specială bazată pe procedee informaționale. Chiar și un utilizator elementar e competent în verificarea folosirii certificatului SSL de către paginile web. Iată 3 pași pentru a stabili dacă informația Dumneavoastră e protejată sau ba.

  1. Introduceți adresa web în browser, cu https:// la început;
  2. Urmăriți prezența sau absența pictogramei în forma de lacăt afișată la accesarea browserului web;
  3. Dacă pictograma este prezentă, dați clic pe aceasta pentru informații suplimentare și pentru a confirma siguranța conexiunii.
    În cazul în care o asemenea pictograma lipsește, aceasta vă comunică despre absența securizării informației prin SSL.

Costul  protocolului SSL

Certificatul SSL este disponibil atât pentru persoanele juridice, cât si pentru persoanele fizice. Nu sunt necesare acte speciale. Costurile serviciilor SSL diferă în funcție de componența pachetului: perioada de emitere, tipul de validare, tipul de sigiliu, garanție etc. Furnizori de certificate SSL oferă certificate cu valabilitate de un an la un preț de minim 10 €/ an.

About Cristi M.

About me ? Nothing special. If you want to find something please visit my blog.
This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.