Sfaturi utile pentru alegerea lentilelor de contact colorate. Cui sunt dedicate și când ar trebui să le achiziționăm?

Pentru cei care vor să facă o mică schimbare de look, cu prilejul unui eveniment special sau pur și simplu pentru a-i ”da pe spate” pe prieteni ori colegii de la serviciu, expertii opticieni au pus în valoare o gamă de lentile unice.
Moderne, imprevizibile, dar și practice, în același timp, accesoriile nu doar că reprezintă artificiul unic de a stârni murmure pe buzele admiratorilor, dar și pentru a creiona o profundă radiere de culoare, strălucire și lumină a ochilor.
În acest scop, au fost create noile lentile de contact colorate, disponibile acum și pe multe pagini oficiale ale magazilneor de specialitate românești. Pe lângă faptul că te va ajuta să realizezi o transformare profundă a culorii irisului, lentilele sunt considerate de catre specialisti și producători ca fiind ”asul din mânecă” pentru a reda o privire mult mai subtilă, sexy, sau pur și simplu, total diferită față de cea cu care ești obișnuit!
Ce trebuie să știi despre lentilele de contact colorate?
Dacă îți doresc o schimbare rapidă, aproape instantă, cu siguranță că efectul accesoriilor oftalmologice colorate este imediat, nefiind nevoie de recomandarea unui optician. Prin modul în care au fost proiectate, ele păstrează cu maximă rigurozitate caracteristicile și parametri lentilelor clasice.

Deși opțiunile privesc o gamă completă și variată de lentile, alegerea lor se va face cu maximă atenție, deoarece potențialul cumpărător este nevoit să țină seama de culoarea naturală a ochiului, de nuanțele irisului, în special, cât și de lumina exterioară ori vestimentația folosită cu regularitate, pentru a obține rezultatele scontate.
Potrivit specificațiilor tehnice, lentilele de contact colorate au la bază o vopsea specială, creată în vederea unei mai bune nuanțări a culorii irisului, fiind prevăzute sau nu cu dioptrii, redând astfel posibilitatea tuturor cumpărătorilor de a recurge la achiziția acestora.
În ultima perioadă, popularitatea acestora se situează pe o pantă ascendentă, tot mai mulți tineri alegând acest tip de accesoriu ocular binevenit in cazul unor petreceri, serbări sau chiar pentru a lua prin surprindere pe cei din jur.
Avantajele și dezavantajele lentilelor de contact colorate. De ce ar merita să purtăm măcar odată un astfel de model?
Întrebarea care ne pune pe jar pe foarte mulți dintre noi este de ce ar merita să încercăm să purtăm unul din tipurile standard de lentile de contact colorate, în condițiile în care nu ne confruntăm cu un defect de vedere evident?
Mai mult decât atât, alegerea modelulul potrivit de lentile trebuie să aibă în vedere beneficiile și micile neajunsuri ce pot fi provocate de purtarea excesivă și neavizată a unor asemenea accesorii oftalmologice.
Legat de aceste două aspecte, se pare că medicii și specialiștii opticieni au ajuns la concluzia unanimă asupra faptului că până și accesoriile destinate corectării afecțiunilor oculare dispun de un colorit subtil, proiectat pentru a le face mai vizibile și aplicabile într-un mod mai accesibil.
Totuși, se pare că această culoare nu are un impact semnificativ asupra nuanței naturale a irisului.
Însă, prin prisma modului prin care sunt create, portul acestora este recomandat atât copiilor cu vărsta de peste 8 ani, cât și persoanelor suferinde de forme grave ale acuității vizuale. Astfel, dioptriile lor pot varia intre -3.5 și +3.5, aspect care a avut o influență marcantă asupra succesului de care se bucură în special în rândul tinerilor.
Se poate afirma astfel că lentilele de contact colorate prezintă marele avantaj de a-ți putea schimba look-ul în mod constant, grație versalității lor crescute, pentru a se plia întocmai specificului oricărui outfit sau ocazii.
Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra riscului de infecții ce pot fi contractate în urma unei îngrijiri defectuoase, dezinfectarea lor fiind obligatorie după fiecare purtare. De asemenea, lentilele nu sunt recomandate persoanelor care suferă de uscăciunea ochilor, din cauza lipsei unui material care să permită o hidratare adecvată și menținerea oxigenului la nivelul corneei.

About Cristi M.

About me ? Nothing special. If you want to find something please visit my blog.
This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

1 Response to Sfaturi utile pentru alegerea lentilelor de contact colorate. Cui sunt dedicate și când ar trebui să le achiziționăm?

  1. Pingback: Cum să oferim o nouă imagine ochilor prin intermediul unor noi lentile de contact colorate | Criteriul National

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.