Totul despre scutere, motoare şi adrenalină. Idei pentru alegerea unor piese de scutere de mare clasă!

Ca orice tânăr, probabil ca eşti atras foarte mult de motoare, viteză şi multă adrenalină! Dar, în aceeaşi măsură, ar fi bine să ţii cont că această pasiune nu este lipsită de riscuri, care te pândesc la tot pasul!

În condiţiile unui trafic infernal în marile oraşe, cu certitudine că achiziţia unui scuter performant, modern şi fiabil poate reprezenta o adevărată ”mană” cerească, menită sa te scape de chinurile şi nervii ”întinşi” la maxim, dupa orele petrecute la semafor.
Fie că te mândreşti deja cu noua ta achiziţie sau plănuieşti să cumperi un scuter nou, care să te ajute în economia ta zilnică de timp, trebuie să ai in vedere ca la un moment dat, ai nevoie să înlocuiesti unele piese de scuter originale cu altele noi, aftermarket sau la mâna a doua.

Nu te precipita!

Mai mult ca sigur, atunci când intri în criză de timp, impulsul de moment te îndemnă să te indrepţi spre soluţiile cele mai ieftine, avantajoase şi care sa nu lase o ”gaură mare” în bugetul tău. Dar oare este aceasta cea mai bună alegere prin prisma raportului calitate/preţ?
Accesoriile noi pentru motor – o idee inteligentă de alegere a unor piese pentru scutere fiabile

Buna funcţionare a motorului este esenţială atunci când te încumeţi să se strecori mai repede printre miile de masini aliniate la culoarea roşie a semafoarelor bucureştene şi nu numai, ori atunci când vrei sa faci un scurt drum prin imprejurimi.

Deşi motorul unui scuter nu ”degajă” foarte mulţi cai putere, specialiştii recomandă achiziţionarea unor piese scuter şi accesorii pentru motor la prima mână. Nu doar că riscurile producerii de accidente sau incidente nedorite este mult diminuat, dar beneficiezi şi de certificate de garanţie pentru produsele cumpărate.

Rezultatul? Siguranţă rutieră sporită şi posibilitatea reparării şi înlocuirii componentelor de către profesionistii acreditaţi.

Branduri cunoscute sau magazine no-name?
Probabil că, prin prisma preţului, eşti tentat să optezi pentru cea de-a doua variantă. Dar oare nu cumva siguranţa alegerii unei mărci cunoscute te scapă de neplăcuta surpriza ca piesa respectivă să se uzeze după o perioadă scurtă de folosire?

Cutie de viteze ”şmecheră”

Dacă te-ai săturat de nesfârşitele schimbări ale treptelor de viteză, atunci este momentul să înlocuieşti cutia manuală cu un variator de scuter. Dar ce este acesta? Un variator funcţionează, de fapt, ca o cutie de viteze automată cu raport continuu. Aceasta înseamnă că schimbarea vitezelor se poate face continuu (treptat, de la cea mai mică la cea mai mare) sau automat (fără a apela la un shimbător de viteze).

Specialiştii atrag atenţia că, prin felul în care este construit, un variator se comportă ca şi cum ar avea 2 trepte de viteză, cu trecere lină, de la o anumită turaţie a motorului la alta!

About Cristi M.

About me ? Nothing special. If you want to find something please visit my blog.
This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.