Top 5 site-uri de știri din România care şi-au demonstrat veridicitatea.

Printre multitudinea de surse informaționale, mediul online reprezintă unul dintre cele mai complexe, dar și vulnerabile mijloace de mediatizare. Acum când internetul a devenit un imperativ în viața noastră, încercăm să îi valorificăm potențialul inclusiv în informarea despre actualitățile zilei. În cazul unui control riguros al informației, înainte de a fi publicată, s-ar fi redus atât numărul de site-uri care prestează servicii media online, cat și calitatea serviciilor prestate. Dar, cu toate acestea, realizarea intereselor politice prin intermediul site-urilor, plasarea de publicitate, precum și abuzul știrilor de proastă calitate, ne determină să purcedem la o selecție de surse de informare mult mai atentă și rațională.

În acest articol vom indica 5 cele mai apreciate și vizitate site-uri, explicând strategia fiecăruia.
Adevărul.ro -Fidel sloganului “Faptele așa cum sunt!”, acest site reflectă realitatea în cea mai directă maniera. Site-ul este înzestrat cu diferite secțiuni, printre care una generală în care se regăsește toată lista de noutăți cu generic succint și clar. Toate aceste actualități românești pot fi accesate în ordine cronologică sau după popularitate.
Dacă preferați să vă expuneți părerea referitor la noutățile publicate, atunci puteți să o faceți înregistrându-vă și autentificându-vă pe site. Un avantaj pentru utilizatori ar fi ceea că știrile se sincronizează pe facebook, de aceea e suficient să setezi “Urmărește” pentru a avea acces la informație chiar și atunci când nu ți-ai programat asta.
Antena3.ro -specialiști în știri din diferite domenii, plasează informațiile despre evenimente îndată ce se produc și altfel decât le vedem la televizor. În afară de pagina principală, putem accesa noutățile după domenii în dependență de ceea ce ne interesează în special. Așadar, pagina web întrunește știri din domeniul politicii, economiei, divertismentului, sportului, tehnologii, etc. De asemenea, pe site putem accesa pe site antena live pentru a asculta despre cele mai recente evenimente din România sau să ne abonăm la Newsletter pentru a primi actualități pe poșta electronică.
Bzi.ro– Liderul în domeniul noutăților din Iași și-a căpătat renumele nu doar prin veridicitatea informației, dar și prin stilul de publicare. În afară de noutățile din diferite domenii de activitate, pe site există o rubrică “Bursa bârfelor” care reflectă cele mai haioase și sarcastice actualități din societatea modernă. După numărul de vizitatori, site-ul ocupă locul 3 în topul celor mai vizitate pagini de știri, realizat de trafic.ro.
Ziare.ro – cuprinde o gamă largă de ziare romanești online. Așadar, dacă v-aţi obișnuit să citiți o anumită redacție, ziare.ro este cea mai potrivită variantă pentru Dumneavoastră. El oferă actualități 24 din 24 de ore, iar rapiditatea cu care acestea se aduc la cunoștință fac față statutului pe care l-au obținut. Doar în 10 minute după realizarea faptului, redactorii deja muncesc asiduu asupra articolului
Criteriul.ro – chiar dacă este un portal relativ nou, inspiră încredere datorită diversității știrilor prezentate, identificându-se drept un ziar online al tuturor românilor. Știrile de ultimă oră și dezvăluirile sensaționale – iată ce se afișează pe prim plan în acest portal informativ.

Deși scopul nobil al paginilor de mediatizare trebuie să fie informarea societății despre cele mai frumoase, dar și teribile evenimente ce se petrec în sânul ei. Totuși, nu e un secret că, treptat, ele se transformă în instrumente de politică sau marketing (afișarea de publicitate pe site). Așadar, analizați comportamentul și strategia fiecărui site de știri, înainte de a deveni cititorul său fidel.

About Cristi M.

About me ? Nothing special. If you want to find something please visit my blog.
This entry was posted in Articles. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.