Alege cele mai bune ,, încălțări ” pentru siguranța ta și a celor din jurul tău.

Trebuie să recunoaștem faptul că trăim într-o eră unde timpul este foarte prețios și avem nevoie de el ca să facem, zilnic, cât mai multe activități. În asemenea cazuri, ne vine mereu în ajutor – mașina, astfel, devenind o parte integrantă a vieților noastre. Ca să îți ofere confort și încredere în sine un autovehicul trebuie să aibă nu numai un motor puternic, ci și niște anvelope pe măsură, care trebuie alese cu grijă, ținând cont de mai multe criterii. Anvelopele sunt detalii indispensabile automobilului pentru a ajunge sigur acolo unde te-ai pornit.
În prezent tehnologiile de producție, forma anvelopelor, componența și structura acestora au evoluat considerabil și oferă conducătorilor auto un număr mare de modele. De obicei, acestea se clasifică după tipul sezonului în care sunt folosite: iarnă, vară și all season (toate anotimpurile).
Compoziția cauciucului în cazul anvelopelor de vară este una mai rigidă, ceea ce face ca acestea să se comporte mai bine la temperaturi mai ridicate, în condiții de carosabil uscat sau umed, anvelopele de vară sunt proiectate pentru a oferi acea performanță optimă.
Anvelopele de iarnă – suprafața acestora este mai aspră, deoarece conțin striații (mici canale tăiate în cauciuc) care permit drenarea mai rapidă a apei. Pe zăpadă, acestea păstrează aderența la carosabil, având rezistență la alunecare. La temperaturi sub 7 °C se recomandă anvelopele de iarnă, deoarece la tempereturi scăzute cauciucul benzii de rulare se întărește și aderența anvelopelor scade. Odată cu scăderea aderenței scad și celelalte performanțe: la frânare crește fenomenul de alunecare mai intens, iar consumul de carburant este mai mare. Scăderea aderenței și a eficacității frânelor duce la micșorarea siguranței în circulație și la apariția accidentelor.
Anvelopele all season sau mixte sunt gândite pentru zone climatice blânde, unde iarna adevărată durează doar câteva zile pe an. Acestea sunt potrivite unui stil de condus mai lent. Anvelopele all season sunt un compromis între cele de iarnă și cele de vară pentru a oferi aderența satisfăcătoare pe zăpadă și rezistența la temperaturi înalte pe timp de vară. La noi, schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă a devenit o rutină pentru șoferi.
Anvelopele de azi sunt produse de o tehnlogie înaltă, special create pentru un șofat modern. Astfel, întreținerea corespunzătoare a cestora duce la siguranța personală și a celor din jurul tău. Sfaturi utile pentru o întreținere reușită a anvelopelor:
1. Controlați regulat presiunea anvelopei. Verificaţi presiunea din anvelope la fiecare două săptămâni şi reglaţi-o dacă este necesar. Țineți cont de faptul că presiunea se verifică atunci când anvelopele sunt reci, adică înainte a începe șofatul. Supra sau sub-presiunea anvelopei reduce capacitatea acesteia de a avea o aderenţă corespunzătoare. Aceasta cauză va influenţa substanţial la manevrarea automobilului, ceea ce poate crea pericole, îndeosebi, la virajele luate cu viteze mari.
2. Evitați deteriorările anvelopei. Deseori, se întâmplă ca în timpul șofatului să apară diverse obstacole pe traseu. Acestea trebuie evitate cu prudență. Verificaţi starea anvelopelor în mod regulat pentru a sesiza deteriorări exterioare cum ar fi tăieturi, fisuri sau umflături.
3. Nu suprasolictați anvelopele. Evitaţi suprasarcina vehiculului dumneavoastră. Viteza excesivă sau suprasarcină sunt cauze ale deteriorări ireparabile ale anvelopei.
4. Verificați sistematic anvelopele la specialist. Anvelopele necesită o echilibrare, de exemplu, atunci când înlocuiţi anvelopele de vară cu cele de iarnă – vă asigură un şofat fără vibraţii. În cazul dat, şofatul va deveni mai confortabil, dar şi se va diminua uzura anvelopelor. Un alt aspect pozitiv: sporiţi siguranţa dumneavoastră, a pasagerilor vehicului şi a celorlalţi participanţi la trafic.
5. Nu montaţi niciodată o anvelopă a cărei origine nu o cunoaşteţi. Achiziţionarea unei anvelope uzate presupune asumarea unor riscuri, mai ales atunci când originea acesteia nu o cunoaşteţi sau este nesigură. Anvelopele la mâna a doua trebuie testate la un service profesionist. Acesta trebuie să facă o inspecție interioară şi exterioară a anvelopei uzate înainte de a fi folosită.
Anvelopele sunt foarte diferite, pornind de la preț și terminând cu mărime, grosime și tipul mașinii, dar rămâne vouă, șoferilor, să alegeți care sunt cele mai bune ,, încălțări ” pentu automobilul dvs. Nu uitați, siguranța în trafic înseamnă să ai grijă de viața ta și a celor din jurul tău.

Reclame

Despre Cristi M.

About me ? Nothing special. If you want to find something please visit my blog.
Acest articol a fost publicat în Articles. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.